OUD-LEERLING Kunst In de kijker

Oud-leerling in de Kijker: Sarah Bauwens uit Oudenburg, 21 jaar.

Sarah studeerde in het Ensorinstituut (2010) in de richting Toegepaste Beeldende Kunst. Daarna startte zij in HOWEST Brugge de opleiding toegepaste psychologie. Momenteel zit ze in het laatste jaar van de opleiding en doet ze stage in de Interne leerlingenbegeleiding van de school.

Sarah:
Tijdens het laatste jaar moet ik een thesis maken. In het kader van mijn stage in de school heb ik ervoor gekozen om de spijbelproblematiek in Oostende te onderzoeken, meer bepaald zal ik het time-out project hierin betrekken. Het time-out project is een project dat jongeren hulp aanbiedt die ernstige problemen (spijbelen, schoolmoeheid, …) op school hebben.
Ik probeer in mijn thesis de effecten van het time-out project op het spijbelgedrag na te gaan. Met andere woorden ga ik onderzoeken of dat het time-out project wel effectief is bij problematische spijbelaars. Daarnaast onderzoek ik ook de attitudeveranderingen t.o.v. school, na deelname aan het time-out project.