Apps & games als eindwerk

Leerlingen Informaticabeheer maken apps & games als eindwerk

Apps zijn softwaretoepassingen die werken op een mobiel toestel (smartphone’s en tablet met het iOS of Android besturingssysteem).  Deze ontwikkelingen zijn heel hip en vragen een combinatie van heel wat kennis en vaardigheden.  De leerlingen van het 6de informaticabeheer maken een eigen app of game als  eindwerk. Dat dit niet zomaar projecten zijn maar wel echte bruikbare projecten stimuleert de leerlingen des te meer tot het bereiken van een eindresultaat.

Recent heeft de leerling Lenny Vanderlinden de app ontwikkeld voor het Festival aan Zee 2013 in samenwerking met de mensen van Dranouter. Deze app kan je nu reeds vinden op de appstore van Apple en op de Google Playstore onder de naam FAZ2013.

Enkele andere leerlingen maken een app voor de Vierdaagse van de Ijzer wandeltocht in samenwerking met de Belgische Defensie. Ook voor een gekende fitnesszaak Healthcity die zich over heel Vlaanderen verspreid wordt een app gemaakt.

Enkele leerlingen zijn fervente gamer’s en doorgronden de geheimen van het ontwikkelen van een spel door er zelf één te ontwikkelen met Gamemaker en Unity 3D.

Links naar  FAZ13 op :

Google Play :

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.softatwork.faz2013&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwyLDEsImNvbS5zb2Z0YXR3b3JrLmZhejIwMTMiXQ..

Apple Store:

https://itunes.apple.com/bm/app/faz2013/id631948263?mt=8