6° Podiumtechnieken aan het werk voor 2BE

De leerlingen van het 6de Podiumtechnieken: Jonas, Tim en Gregory hielpen vorige week tijdens de opnames van het programma SUPERSTAAR met Gunther Lamoot.
In de voormiddag werden licht, geluid, video, decor, camera,... klaargezet in samenwerking met de professionele crew.
Na de lunch startten de vooropnames en doorloop / repetities.
Om 20u begon de tv-opname met live publiek van aflevering 7 en 8. Na de opnames werd alles weer afgebroken.

Na deze live-opname volgt de montage en postproductie waarna het programma uitgezonden kan worden.

Het programma is vanaf oktober 3 oktober 2013 te zien op 2be.

Filmpje

 

Deze activiteit kreeg ook extra aandacht in De Zeewacht (http://kw.knack.be/west-vlaanderen/nieuws/algemeen/leerlingen-van-het-ensorinsituut-uit-oostende-helpen-met-2be-programma-superstaar/article-4000415717763.htm). Het artikel kan je hieronder lezen.

 

Leerlingen van het Ensorinsituut uit Oostende helpen met 2BE-programma Superstaar

zaterdag 05 oktober 2013 om 19u48

Oostende - Op 10 oktober start de tweede jaargang van Superstaar, de comedyserie op 2BE waarmee Gunther Lamoot de kijkers met grappig gedubde filmpjes aan het lachen brengt.

De leerlingen van het zesde jaar podiumkunsten bij de proefopstelling van Superstaar, de nieuwe reeks grappige filmpjes van komiek Gunther Lamoot op 2BE. Directeur Wim Becue (derde van links) op de w

De leerlingen van het zesde jaar podiumkunsten bij de proefopstelling van Superstaar, de nieuwe reeks grappige filmpjes van komiek Gunther Lamoot op 2BE. Directeur Wim Becue (derde van links) op de w

 

Enkele leerlingen van het Ensorinstituut mochten tijdens de opnames assistentie verlenen. De leerlingen van het zesde jaar podiumkunsten zijn niet aan hun proefstuk wat betreft het technisch ondersteunen van Vlaamse stand up comedians. Op hun lijstje staan onder meer Freddy De Vadder, David Galle en Piet De Praitere. Ze waren ook al op pad met enkele muziekgroepen en zalen als die van De Vooruit in Gent en het Kursaal in Oostende kennen geen geheimen meer voor hen.