Oostendse hotelschool krijgt sterrenchef over de vloer

Oostendse hotelschool krijgt sterrenchef over de vloer

 

Oostendse hotelschool krijgt sterrenchef over de vloer

Guy Van Cauteren gaf gisteren een workshop aan de leerlingen van de hotelschool van het Ensorinstituut. Foto: efo

 
Oostende - Sterrenchef Guy Van Cauteren gaf gisteren een workshop aan de leerlingen van de hotelschool van het Ensorinstituut (GO). Topchef Van Cauteren hield twee jaar geleden op met 't Laurierblad in Berlare, maar verloor zijn liefde voor koken niet.

In zeven Vlaamse hotelscholen promoot de bekende tv-kok, samen met andere chefs Felix Alen en Thomas Locus, in opdracht van de VLAM varkensvlees. Zijn workshop ‘Eerbetoon aan het varken’ focust op verschillende bereidingen met varkensvlees. De leerlingen van het vijfde en zesde jaar keuken waren aandachtige toeschouwers en vernamen zijn recepten voor bereidingen met pensen, varkensgehakt, paté en andere gerechten. Ze werden ook vertrouwd gemaakt met de technieken en de voordelen van varkensvlees.

‘Het is de eerste keer dat een sterrenchef hier les komt geven. De leerlingen zijn duidelijk aandachtiger’, zegt lesgeefster Eveline Heyman.

Voor Guy Van Cauteren, die met kwinkslag en boeiende uitleg meteen de aandacht trok van de leerlingen, was zijn bezoek aan de Oostendse hotelschool speciaal. ‘Ik ben hier zelf oud-leerling en studeerde af in 1969. De gangen zijn nog precies hetzelfde, maar het materiaal en de keukens zijn echt up-to-date. De school is er duidelijk op vooruitgegaan. Dit is pas de tweede sessie en ik vind dit echt leuk. Mijn kennis kan ik hier doorgeven aan een nieuwe generatie chefs.’

Link