Oud-leerling Niels Rappe binnenkort op bezoek

Het is al een hele poos geleden sedert Niels Rappe bij ons op school zat. Na het 6de Architecturale en Binnenhuiskunst, koos hij voor een opleiding Architectuur in Sint Lucas te Gent. Na 5 jaar behaalde hij met glans zijn diploma en volgde meteen daarna een internationale ManaMa Human Settlements aan de KU Leuven, waar hij vooral werkte rond duurzame stedelijke ontwikkeling in binnen- en buitenland.
Momenteel werkt hij bij evr-Architecten, een ontwerpteam voor duurzame architectuur en stedenbouw te Gent. Het huidige project waaraan hij mee werkt heet De Rinkkaai. De stad Gent koos dit winnend ontwerp om het laatste stuk van de Koningin Fabiolalaan in te richten. Het bestaat uit zes woonblokken, waarvan de grootste goed zijn voor elk 100 woningen. De vier kleinere blokken huisvesten nog eens 100 woningen maar ook enkele buurtondersteunende functies, waaronder onder andere een buurtwinkel, een kinderopvang en een buurtzaal .
Binnenkort komt Niels bij ons op school praten over architectuur waarbij hij enkele van zijn projecten zal toelichten. We kijken er naar uit!