7° specialisatiejaar Haarstilist

Lessentabel

Dit specialisatiejaar is een handige aanvulling op de kappersopleiding en biedt een vervolmaking in de technieken en de creativiteit van het kappersvak. De nadruk ligt hier op het creëren van hedendaagse kapsels en bijpassende make-up. Deze technieken worden je stap voor stap aangeleerd door leerkrachten met grote beroepservaring en ervaren kappers die op school de nieuwe modelijnen komen presenteren en demonstreren. Ook buiten de school wordt heel wat geleerd. Zo staan er verschillende uitstappen op het programma waarbij kennis wordt gemaakt met de meest recente modelijnen en met de nieuwste technieken i.v.m. visagisme.

Via de stage maak je verder kennis met de praktische kanten van het beroep, zodat je helemaal klaar bent voor de arbeidsmarkt! Een stage via het programma van Erasmus+ is gepland. Geselecteerde leerlingen maken kans op deze stage van 3 weken bij de kappersketen Headmasters  in Londen.

 

INFRASTRUCTUUR

Het ENSORINSITUUT beschikt over prettige, moderne en volledig ingerichte salons. De gewaardeerde klantendienst gebeurt in optimale omstandigheden.
 

GETUIGSCHRIFT

Diploma secundair onderwijs
 

TOEKOMSTMOGELIJKHEDEN

Momenteel is er een grote vraag naar geschoolde haarkapster. De afgestudeerden kunnen onmiddellijk het beroepsleven instappen of zich vestigen als zelfstandig dames- en herenkapster. Door het behalen van je diploma secundair onderwijs verruim je je studiemogelijkheden en kunnen gemotiveerde leerlingen het hoger niet universitair onderwijs aan. Deze opleiding kan bijvoorbeeld bachelor onderwijs zijn: kleuter, basis, secundair (haartooi). SE-n-SE Esthetische Lichaamsverzorging volgen, is eveneens een rijke aanvulling en meerwaarde in de branche van beauty&hair.

 

Lessentabel

  3° Graad
Godsdienst/ N.C. Zedenleer 2
Engels 2
Lichamelijke opvoeding 2
Project Algemene Vakken 6
Bedrijfsbeheer 2
Theorie dameskappen 4
Praktijk dameskappen / herenkappen / salondienst 4
Praktijk dameskappen / herenkappen 4
Stage dameskappen / herenkappen 8
Totaal aantal uren 34