7° specialisatiejaren Mode en Verkoop

Lessentabel

Als je je verder wil bekwamen in mode en maatkleding voor dames dan is er dit specialisatiejaar. Ben je handig met naald en draad en daarenboven creatief, dan leer je modellen van modeontwerpers ontleden en realiseren. We zetten de eerste stappen in de wereld van mode-stilisten. Je leert hoe mode te adviseren aan klanten en raad te geven rond kleurcombinaties. We leren je mannequins aankleden voor modeshows en je oog oefenen op het zien van het totale silhouet. Verschillende uitstappen naar grote modesteden in binnen- en buitenland staan op het programma. Daar maak je kennis met de meest recente modelijnen van couturiers voor kleding en toebehoren.

Door het inlassen van goed voorbereide stages laat men de leerlingen hun toekomstig werkterrein verkennen. Zo vergroten de beroepskennis en praktische ervaring aanzienlijk. Zo wordt men klaargemaakt voor verdere studies of voor tewerkstelling in een van de subsectoren van de modewereld, de kledingnijverheid of de sector van het interieur en de decoratie.

In het 3° leerjaar van de 3° graad hebben de leerlingen een blokstage van 8 weken. Je kan je ook kandidaat stellen voor een stage via het programma van Erasmus+. Geselecteerde leerlingen maken dan kans op een stage van 3 weken in Londen.

 

INFRASTRUCTUUR

Het ENSORINSTITUUT beschikt over 2 goed ingerichte praktijklokalen, voorzien van een uitgebreid modern machinepark en industrieel strijkmaterieel. Een lokaal voor het etalageschikken en het instuderen van de verkooptechnieken is eveneens aanwezig.

 

GETUIGSCHRIFT

Diploma secundair onderwijs


 

Lessentabel

  3° Graad
Godsdienst/ N.C. Zedenleer 2
Engels 2
Project Algemene Vakken 8
Bedrijfsbeheer 2
Lichamelijke opvoeding 2
Praktijk kleding 7
Theorie kleding 5
Stage kleding 8
Totaal aantal uren 34