Moderealisatie en -verkoop

Lessentabel

Een afdeling voor wie van mode en originaliteit houdt. Je bent handig en praktisch, je wenst modieuze werkstukken te maken die je direct kan gebruiken. Je zoekt het liefst een job in de modesector. Daar kan je aan de slag als confectiemedewerker, retoucheuse, naaister of winkelbediende in de mode-detailhandel. De vakken productkennis en kledingadvies bereiden je voor op een job als verkoopster. De praktische oefeningen etalage en retoucheringstechnieken zijn een pluspunt bij het solliciteren in de kleding- en textielsector.

Wat je gemaakt hebt, ga je ook tonen; dat is modepresentatie. Je etaleert kleding of voorwerpen op een creatieve manier en met een duidelijke boodschap. Men kan er niet naast kijken! Verkoop sluit aan bij presentatie. Hier maak je kennis met het beroep van winkelbediende in de modedetailhandel. Artikelenkennis (kleding, interieur) is zeer belangrijk. Je leert ook waar een winkelbediende aandacht moet voor hebben: samenwerken, organiseren, verantwoordelijk zijn, soepel en vriendelijk zijn in de omgang.

De voor deze studierichting zo belangrijke vakken plastische opvoeding en Frans zijn voor een groot deel afgestemd op de praktijk Mode.
 

GETUIGSCHRIFT

Na de derde graad: studiegetuigschrift.

Wie ook nog het 7° specialisatiejaar MODE–VERKOOP volgt, behaalt het diploma secundair onderwijs BSO, dat hogere studies toelaat zoals kleuterleidster, lerares basisonderwijs, lerares Mode/Techniek.
 

Lessentabel

  3° Graad
 
Godsdienst/ N.C. Zedenleer 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Project Algemene Vakken 4 4
Frans 2 2
Plastische opvoeding 2 2
Theorie Mode 8 8
Praktijk Mode

Ontwerp-, patroontekenen, Productkennis, kledingsadvies, etalage, verkoop, retouche

13 11

Stage Mode

2 4
Totaal aantal uren 35 35