GRAPHIC DESIGN (Publiciteitsgrafiek)

Lessentabel

Ga je na de 2de graad ten volle voor een beroep in de grafische en reclamesector? Dan is GRAPHIC DESIGN nu echt jouw ding

Je maakt er kennis met het ontwerpen en technisch uitvoeren  van o.a. affiches, folders, advertenties, audiovisuele presentaties, huisstijlen, verpakkingen, flyers, fotografische presentaties, multimediaprojecten.

Tekening, vorm, compositie en kleur in combinatie met je basiskennis van Lay-out, beeld- en tekstverwerkingsprogramma's (bv Photoshop, Illustrator,..) worden verder uitgediept.

Via de stages maak je verder kennis met de praktische kanten van het beroep, zodat je helemaal klaar bent voor de arbeidsmarkt!

Vanaf de derde graad gaat het project BYOD (Bring Your Own Device) van start. We zetten de laptop optimaal in als didactisch hulpmiddel. Het oefenen en uitvoeren van opdrachten thuis is essentieel. daarom beschikt iedereen nu over een eigen PC.

INFRASTRUCTUUR

Het ENSORINSTITUUT beschikt over gespecialiseerde lokalen met veel ruimte voor vrije creatieve expressie, waaronder lokalen met MAC-computers met teken- en fotobewerkingsprogramma’s (Adobe Illustrator, Photoshop & InDesign) waar de publiciteitstechnieken aan bod komen.
 

GETUIGSCHRIFT

Na de 3° graad: studiegetuigschrift 3° graad BSO

Wie ook nog het 7°specialisatiejaar Publiciteit en illustratie volgt, behaalt een diploma secundair onderwijs BSO waardoor je toegelaten wordt tot het niet-universitair hoger onderwijs dat een grote waaier aan mogelijkheden biedt. Ook het getuigschrift Bedrijfsbeheer behaal je in dit jaar.
 

TOEKOMSTMOGELIJKHEDEN

De opleiding PUBLICITEIT opent de weg naar creatief werk in de bedrijfssector van reclamevormgeving / communicatie / presentatie

  • ontwerp- en reclamebureaus
  • presentatiebureaus, printbedrijven
  • drukkerijen, zeefdrukkerijen, beletteringsbedrijven
  • uitgeverijen
  • verpakkingsnijverheid
  • illustratie
  • copycenters

Lessentabel

  3° Graad
 
Godsdienst/ N.C. Zedenleer 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Project Algemene Vakken 4 4
Engels 2 2
Waarnemingstekenen 3 3
Publiciteitstekenen Theorie en praktijk 20 14
               Publiciteitsgrafiek
               Kleurenleer en kleurenstudie
               Computergrafiek
               Materialen en Technieken
               Esthetica
               Fotografie
               Beeldverwerking
Stage 2 8
Totaal aantal uren 35 35