2DE & 3DE GRAAD DEELTIJDS HULPKOK

Alle horecabedrijven zoals restaurants, hotels, bistro’s, … hebben een hulpkok met vakkennis en vaardigheden nodig. 

Een hulpkok leert gerechten en maaltijden volgens de gepaste culinaire technieken en/of volgens een technische fiche bereiden. De vaardigheden van keukenmedewerker worden er verder uitgediept. Je leert er je eigen werkzaamheden plannen, bestellingen plaatsen en controles uitvoeren. Kortom, je leert er alle vaardigheden zodat je in een goede keuken kan meedraaien.


Als hulpkok kan je in de keuken van een restaurant, bij een traiteur, in een grootkeuken of industriële keuken aan de slag.

IMG_20200911_155038_570.jpg
IMG_20200911_155038_570.jpg
IMG_20200911_155038_570.jpg
IMG_20200911_155038_570.jpg
 

3de

2de

2DE & 3DE GRAAD

LESSENTABEL

PAV

4

6

Wiskunde

2

0

Nederlands

2

0

Frans of Engels (*)

2

2

Praktijk (**)

6

7

Trajectinvulling

  • Aanloopfase Vorming (13u)

  • Aanloopfase Werkervaring (18u)

  • OAO-contract (23u)

Totaal op school (***)

16

Aansluitende opleidingen

TOELICHTING BIJ DE LESSENTABELLEN

Leren op school én op de werkplek: gedurende 2 dagen (16 uur in de 2de graad en 15u in de 3de graad) volg je les in het Centrum . Je krijgt 6 uur praktijk (Beroeps Gerichte Vorming = BGV) in de 2de graad en 7u in de 3de graad die je op de werkvloer voorbereidt. 

De andere 10 uur krijg je in de 2de graad en 8u in de 3de graad een algemene vorming PAV met Frans of Engels.

De overige uren van de week volg je een traject met als einddoel tewerkstelling

(*) De keuze Frans of Engels wordt bepaald door de studierichting.

(**) De praktijk omvat ook een opgelegd stuk werkplekleren.

(***) Naast het lesgedeelte is er een verplichte en opgelegde trajectinvulling van minimum 13u.