2DE & 3DE GRAAD DEELTIJDS KOK

De kok-opleiding is de ultieme opleiding die je kan volgen in het DEELTIJDS ONDERWIJS. 


Binnen het deeltijds is Kok het logisch vervolg na je certificaat van hulpkok. Je leert er alle kneepjes van het vak. Alle werkzaamheden zoals het plannen, organiseren en controleren tot het opstellen van een seizoensgebonden menukaart komen aan bod. Alsook het beheren van voorraden, recepturen en kostprijsberekeningen behoren tot de opleiding. 

Kortom, je leert er leiding te hebben over een goed draaiende gastronomische keuken, waar je ook met collega’s leert omgaan.


Als professionele kok heb je tal van toekomstmogelijkheden. Restaurants springen het meest in het oog, maar er zijn ook brasserieën en eethuizen die bijzonder kwalitatieve gerechten aanbieden. Ook grootkeukens zullen je kennis zeer waarderen. 


IMG_20200911_155038_570.jpg
IMG_20200911_155038_570.jpg
IMG_20200911_155038_570.jpg
IMG_20200911_155038_570.jpg
 

3de

2de

2DE & 3DE GRAAD

LESSENTABEL

PAV

4

6

Wiskunde

2

0

Nederlands

2

0

Frans of Engels (*)

2

2

Praktijk (**)

6

7

Trajectinvulling

  • Aanloopfase Vorming (13u)

  • Aanloopfase Werkervaring (18u)

  • OAO-contract (23u)

Totaal op school (***)

16

TOELICHTING BIJ DE LESSENTABELLEN

Leren op school én op de werkplek: gedurende 2 dagen (16 uur in de 2de graad en 15u in de 3de graad) volg je les in het Centrum . Je krijgt 6 uur praktijk (Beroeps Gerichte Vorming = BGV) in de 2de graad en 7u in de 3de graad die je op de werkvloer voorbereidt. 

De andere 10 uur krijg je in de 2de graad en 8u in de 3de graad een algemene vorming PAV met Frans of Engels.

De overige uren van de week volg je een traject met als einddoel tewerkstelling

(*) De keuze Frans of Engels wordt bepaald door de studierichting.

(**) De praktijk omvat ook een opgelegd stuk werkplekleren.

(***) Naast het lesgedeelte is er een verplichte en opgelegde trajectinvulling van minimum 13u.