
2DE GRAAD BEDRIJF & ORGANISATIE
In de richting Bedrijf & Organisatie krijg je een brede algemene vorming, met grote focus op economische vakken. Je leert de relatie tussen consument en producent kennen en verdiept je in de boekhouding, financieel beheer en logistiek, en transport. Daarnaast krijg je commerciële en organisatorische kennis en leer je werken met verschillende kantoorsoftware.
Een ideale richting voor wie interesse heeft in de bedrijfswereld en praktische toepasbare vaardigheden wil ontwikkelen! De samenwerking met het Economisch Huis in Oostende zorgt ervoor dat onze leerlingen in een levensechte omgeving les krijgen.
In de derde graad kan je verder specialiseren.
In de richting Bedrijfsorganisatie werk je boedhoudkundige skills verder uit, terwijl je in de richting Commerciële organisatie je commerciële vaardigheden aanscherpt.
Daarnaast kan je in de derde graad ook kiezen voor Toerisme, waar je je richt op de toeristische sector en hospitality, of voor Applicatie- en Databeheer, waarbij je je verdiept in de digitale wereld en IT-oplossingen.
Deze richting is ideaal voor wie praktische en veelzijdige vaardigheden wil ontwikkelen, met zoveel ruimte voor zowel economische als digitale toepassingen.




4de
3de
2DE GRAAD
LESSENTABEL
Godsdienst / N.C. Zedenleer
2
2
Lichamelijke Opvoeding
2
2
Cluster Taal en Cultuur
Nederlands
Frans
Engels
Geschiedenis
Burgerschap
9
8
Cluster Wiskunde - Wetenschappen
Wiskunde
Wiskunde coaching
Natuurwetenschappen
T. Informatica
Aardrijkskunde
6
6
FLEXUREN
2
2
Specifieke vakken
Toegepaste Informatica
Toegepaste Economie
Talen (Nederlands, Frans, Engels)
13
12
Artistieke Expressie
1
0
Totaal
33
32
Na de 2de graad kan je volgende richtingen kiezen:
TOELICHTING BIJ DE LESSENTABELLEN
In de lessentabellen kan je zien dat we in de dubbele finaliteit werken met vakkenclusters, gegeven door meerdere leerkrachten.
Daarnaast krijgen leerlingen flexuren in hun rooster. In deze flexuren zullen de leerlingen, steeds onder begeleiding van een leerkracht of coach, leerstof kunnen inoefenen, zich kunnen verdiepen of net extra ondersteuning krijgen bij bepaalde vakken. Hier kan gestudeerd worden, leren de leerlingen in groep werken, krijgen de leerling hulp bij het maken van de juiste studiekeuze,...