
7DE JAAR SPECIALITEITEN- RESTAURANT
Tijdens dit specialisatiejaar krijg je de keuken- en restaurantpraktijk nog beter onder de knie, want je oefent intensief op de bereiding van gastronomische specialiteiten.
We gaan voor:
een vernieuwende gastronomie met het accent op nieuwe kooktechnieken en het gebruik van moderne apparatuur;
eigen creativiteit ontwikkelen in combinatie met de aangeleerde basisvaardigheden;
stages in gastronomische en sterrenrestaurants;
aandacht voor nieuwe kooktechnieken, tendensen, streekgebonden dagverse seizoenproducten, ...;
specialisatie in vis en visbereidingen in nauwe samenwerking met de verschillende sectoren;
bereidingen uit de wereldkeuken;
aandacht voor foodpairing;
wijnen, bieren, warme dranken, … kiezen en correct serveren;
aandacht voor de theoretische ondersteuning van de beheersaspecten van de toekomstige job zoals kostprijsberekening, veiligheid, leverancierskeuze, autocontrole, hygiëne en efficiëntie;
Je studeert af als een creatieve en zelfstandige kok en maître, klaar voor de arbeidsmarkt of voor het starten van een eigen zaak.
Wie wil, kan zich in het laatste jaar kandidaat stellen voor een stage via het Life Long Learning programma van Erasmus+. Geselecteerde leerlingen maken dan kans op een buitenlandse stage van 4 weken.




7DE SPECIALISATIEJAAR
LESSENTABEL
Godsdienst / N.C. Zedenleer
2
Specialiteitenrestaurant: theorie & praktijk aangeboden in geïntegreerde momenten
12
Lichamelijke Opvoeding
2
Project Algemene Vakken
6
Engels
2
Stage
8
Totaal