
2B VOEDING & HORECA
2 KADEE BOUWT VERDER
In het 2de jaar ligt de focus op het versterken van het individueel leertraject, het verder ontwikkelen van (digitale) vaardigheden, het creëren van maximale groeikansen en het ondersteunen van de keuze na de 1ste graad.
OPTIE VOEDING & HORECA
Heb jij sterke interesse in koken en het creeëren van nieuwe smaakcombinaties? Wil jij de kunst van het bedienen en verwennen van gaste onder de knie krijgen?
Heb jij het in je om de leiding te nemen in een professionele keuken of restaurant?
Tijdens deze opleiding leer je alle aspecten van beide wereelden.
In het 2de jaar ga je in 10u op verkenning in 4 interessegebieden binnen het studiegebied Voeding & Horeca: Bakkerij, Slagerij, Keuken & Zaal.
Je leert er over basistechnieken, materialen en grondstoffen. We hebben oog voor gezondheid, duurzaamheid, veiligheid. Er wordt gewerkt aan sociale contacten en communicatie, en je verkent je eigen mogelijkheiden binnen het studiegebied.
Met begeleiding van ervaren chefs en maîtres leren onze studenten niet allen de fijne kneepjes van het vak, maar ook de kunst van het bereiden en presenteren van de mooiste gerechten. Of je nu droomt van een carrière als chef-kok of als maître, in de FoodBox word je opgeleid tot een ware vakman of vakvrou in de wereld van gastronomie.




2DE JAAR
LESSENTABEL
Levensbeschouwlijk Vak
2
Lichamelijke Opvoeding
2
Nederlands
2
Wiskunde
2
Project Taal & Cultuur
Nederlands
Geschiedenis
Burgerschap
Klasuur
4
Project Wiskunde Wetenschappen
Wiskunde
Aardrijkskunde
Natuurwetenschappen
4
Coaching Nederlands en Wiskunde
Remediëring, verdieping & uitbreiding
2
Engels / Frans
3
Informatica
1
Basisoptie Voeding horeca
10
TOTAAL