2DE GRAAD RESTAURANT & KEUKEN
In de opleiding Restaurant & Keuken van de 2de graad ligt de focus op het aanleren van basistechnieken die nodig zijn om eenvoudige culinaire gerechten te bereiden.
Daarnaast leren de leerlingen de vaardigheden voor het bedienen in het restaurant, communiceren in meerdere moderne talen, sociale omgangsvormen en etiquette.
In de component KEUKEN ligt de nadruk op basistechnieken rond het reinigen, voorbereiden en bereiden van grondstoffen tot eenvoudige menu's met aandacht voor voedselveiligheid en HACCP-richtlijnen.
In de component RESTAURANT ligt de nadruk op het bereiden en bedienen van eenvoudige koude en warme dranken en culinaire gerechten. Leerlingen leren ook eenvoudige zaalbereidingen aan.
Deze opleiding is uitermate geschikt voor leerlingen die plezier beleven aan het bereiden en bedienen van culinaire gerechten. Toch vraagt de component ‘restaurant’ ook dat ze een sociale en een dienstverlenende ingesteldheid hebben. Deze twee competenties spelen immers een belangrijke rol in werken in team en omgaan met gasten. Verder moeten leerlingen veel belang hechten aan persoonlijke hygiëne, een stralend voorkomen en beschikken over een hoge dosis doorzettigsvermogen en beroepsfierheid.
2de
1ste
2DE GRAAD
LESSENTABEL
Godsdienst / N.C. Zedenleer
2
2
Lichamelijke Opvoeding
2
2
Project Algemene Vakken
Projectmatige aanpak van de basisvorming
4
5
Nederlands / Coaching Nederlands
2
2
Wiskunde / Coaching wiskunde
2
2
Frans / Engels
2
2
Artistieke Expressie
1
0
Specifieke vakken:
Bereiden & bedienen van gerechten
Communicatie & Samenwerking
Ergonomisch, economisch en duurzaam handelen met inbegrip van grondstoffen, materialen, technieken, veiligheidsvoorschriften, voedselveiligheid en HACCP
19
19
Totaal