5DE JAAR RESTAURANT EN KEUKEN

De opleiding Restaurant en keuken is een studierichting in de arbeidsmarktgerichte finaliteit. 

 • Als hulpkok/ kelner leer je competenties die belangrijk zijn bij het bereiden en bedienen van hoogstaande culinaire gerechten. 

• Daarnaast is er extra aandacht voor voorraadbeheer, het opstellen van bestelbonnen en de organisatie van de werkzaamheden. 

In het restaurant wordt de bediening uitgebreid met noteren van reservaties en werkzaamheden rond het innen van consumptie (voorbereiding van de kassa). 

Ook het functioneel communiceren in het Engels en Frans met klanten en teamleden is belangrijk.  


Een leerling uit de studierichting Restaurant en keuken: 

• is uitermate geïnteresseerd in het bereiden van maaltijden op een hoogstaand culinair niveau; 

• hecht veel belang aan hygiënisch werken en het eigen persoonlijk voorkomen; 

• is creatief in het afwerken van bereidingen; 

• is sociaal aangelegd en klantvriendelijk ingesteld; 

• heeft een grote affiniteit voor etiquette bij het bedienen van gasten; • is communicatief vaardig in meerdere moderne talen.

IMG_20200911_155038_570.jpg
IMG_20200911_155038_570.jpg
IMG_20200911_155038_570.jpg
IMG_20200911_155038_570.jpg
 

5DE JAAR

LESSENTABEL