
5DE JAAR RESTAURANT EN KEUKEN
Bij de opleiding Restaurant & Keuken breng je jouw kookkunsten en zaal talent naar een hoger niveau. Je leert in de keuken creatieve nieuwe gerechten creëren en bereiden volgens de hedendaagse technieken.
In de zaal leer je gasten professioneel ontvangen en gerechten en bijhorende dranken voorstellen en serveren. Ook afsluitende activiteiten zoals het werken met een kassasysteem en afscheid nemen van de gasten hoort bij de kerntaken van het zaalteam.
Daarnaast leer je belangrijke vaardigheden zoals voorraadbeheer, het opmaken van bestelbonnen en het organiseren van de keuken- en restaurantwerking.
Je oefent Engels en Frans zodat je probleemloos kunt communiceren met klanten en collega’s, zowel in de keuken als in de zaal.
In ons eigen masterrestaurant de FoodBox en op evenementen waar we als school aan deelnemen, ontvangen we klanten, bereiden en serveren we heerlijke gerechten en verwennen we culinair.
In het 7de jaar kan je ervoor kiezen je te specialiseren tot kok. Wil je verder studeren, dan moet je eerst ons voorbereidend jaar op hoger onderwijs volgen.




6
5
3DE GRAAD
LESSENTABEL
Lichamelijke Opvoeding
2
2
Levensbeschouwlijk Vak
2
2
Project Wiskunde - Wetenschappen
· Wiskunde
· Natuurwetenschappen
· Aardrijkskunde
3
2
Project Taal en Cultuur
· Nederlands
· Burgerschap
· Geschiedenis
· Economie
4
6
Artistieke Expressie
1
0
Frans
2
2
Specifieke Vakken Restaurant en keuken inclusief stage
20
20
Totaal
34
34
Leerlingen die kiezen voor studierichtingen in de arbeidsfinaliteit behalen hun Diploma Secundair Onderwijs in het 6de middelbaar. Door de praktijkvakken en stages zijn de leerlingen na het 6de klaar voor de arbeidsmarkt. In sommige afdelingen zal een 7de Specialisatiejaar gevolgd kunnen worden.
Wie verder wil studeren, moet na het 6de jaar een 7de schakeljaar volgen.
Dit jaar met veel algemene vakken bereidt de studenten voor op een studie in het hoger onderwijs. Dit schakeljaar wordt aangeboden vanaf het schooljaar 25-26 in onze school.