Team geest

3DE GRAAD DUAAL RESTAURANT & KEUKEN

Vanaf het 3de jaar kan je kiezen voor de dubbele finaliteit "Beeldende en Architecturale Kunsten" (Art - Design - Media & Architect). Je leert er creatief omgaan met allerlei materialen in 2- en 3- dimensionaal werk. Creatieve ontwerpprocessen brengen je tot een product of eindmaquette. Binnen het vak MEDIA ga je creatief aan de slag met fotografie en video. Wil je terecht komen in de grafische en reclamesector dan is de richting in de dubbele finaliteit "Grafische Technieken" en in de arbeidsgerichte finaliteit "Decor en Etalage" (GRAPHIC DESIGN) echt jouw ding.

Vanaf het schooljaar 2020-2021 bieden we naast de voltijdse opleiding Restaurant & Keuken 3de graad ook het DUALE traject aan.


Hier zien wij voor leerlingen met een passie voor het vak een kans om zich op een andere manier te vervolmaken als kok of kelner zonder het traditionele schoolse traject te moeten volgen.


We combineren op die manier het schoolgaan met praktijkervaring opdoen op de werkvloer.
In de praktijk houdt dit in dat je een doorgedreven opleiding krijgt in een voor jou geselecteerde horecazaak en dat je daarnaast voor een aantal uren algemene en beroepsgerichte vorming naar school gaat.


Dit biedt jou extra kansen op de arbeidsmarkt.
Kwaliteit staat voorop door een goede samenwerking tussen school en de werkgevers in vooraf zorgvuldig gekozen horecazaken.


In de opleiding Restaurant & Keuken Duaal leer je onder andere:
→ voedingsmiddelen binnen de keuken te bestellen, te ontvangen en te stockeren conform de HACCP-regels;
→ koude en warme maaltijden volgens de gepaste culinaire technieken en / of volgens technische fiche te bereiden;
→ de gerechten af te werken en de kwaliteit te controleren;
→ de gasten te ontvangen, gerechten en dranken voor te stellen;
→ bestellingen op te nemen en door te geven aan het bar- of keukenpersoneel met de huidige technologische hulpmiddelen 

→ dranken en/ of gerechten te serveren en ze eventueel aan tafel af te werken;
→ af te rekenen met de verschillende digitale mogelijkheden.


Je dient je opleidingstraject te vervullen binnen beide disciplines namelijk
RESTAURANT & KEUKEN.

 

2de

1ste

3DE GRAAD

LESSENTABEL

6 CLUSTERS RESTAURANT & KEUKEN DIE VOOR MINSTENS 20U OP DE WERKVLOER WORDEN GEREALISEERD

  • Initiatie Keuken

  • Basis Keukentechnieken & -bereidingen

  • Basis Keukenorganisatie

  • Bediening Zaal

  • Organisatie Zaal

  • Zaalbereidingen & -versnijdingen

20+

20+

Godsdienst / N.C. Zedenleer

2

2

Beroepsgerichte Vorming in de school

4

4

Lichamelijke Opvoeding

2

2

Project Algemene Vakken

4

4

Frans

2

2

Na de 3de graad kan je kiezen voor een 7de Specialisatiejaar

de BeBox

G. Jungbluthlaan 4

8400 Oostende

059 50 09 31

© Ensorinstituut

de FoodBox

G. Jungbluthlaan 2

8400 Oostende

059 50 09 31

de Box

Schapenstraat 45

8400 Oostende

059 70 77 50

“Inspireer, creëer en onderneem vanuit gelijkwaardigheid, verdraagzaamheid

en eerlijkheid.”