
3DE GRAAD DUAAL RESTAURANT & KEUKEN
Naast de voltijdse opleiding Restaurant & Keuken 3de graad bieden wij ook het DUALE traject aan.
Hier zien wij voor leerlingen met een passie voor het vak een kans om zich op een andere manier te vervolmaken als kok of kelner zonder het traditionele schoolse traject te moeten volgen.
We combineren op die manier het schoolgaan met praktijkervaring opdoen op de werkvloer.
In de praktijk houdt dit in dat je een doorgedreven opleiding krijgt in een voor jou geselecteerde horecazaak en dat je daarnaast voor een aantal uren algemene en beroepsgerichte vorming naar school gaat.
Dit biedt jou extra kansen op de arbeidsmarkt.
Kwaliteit staat voorop door een goede samenwerking tussen school en de werkgevers in vooraf zorgvuldig gekozen horecazaken.
In de opleiding Restaurant & Keuken Duaal leer je onder andere:
→ voedingsmiddelen binnen de keuken te bestellen, te ontvangen en te stockeren conform de HACCP-regels;
→ koude en warme maaltijden volgens de gepaste culinaire technieken en / of volgens technische fiche te bereiden;
→ de gerechten af te werken en de kwaliteit te controleren;
→ de gasten te ontvangen, gerechten en dranken voor te stellen;
→ bestellingen op te nemen en door te geven aan het bar- of keukenpersoneel met de huidige technologische hulpmiddelen
→ dranken en/ of gerechten te serveren en ze eventueel aan tafel af te werken;
→ af te rekenen met de verschillende digitale mogelijkheden.
Je dient je opleidingstraject te vervullen binnen beide disciplines namelijk
RESTAURANT & KEUKEN.
De beroepsgerichte vorming is opgebouwd volgens het standaardtraject dat je kan hier raadplegen.




24-25
1ste
3DE GRAAD
LESSENTABEL
Frans
2
2
Godsdienst / N.C. Zedenleer
2
2
Artistieke Expressie
1
0
Lichamelijke Opvoeding
2
2
Project Wiskunde - Wetenschappen
· Wiskunde
· Natuurwetenschappen
· Aardrijkskunde
3
2
Project Taal en Cultuur
· Nederlands
· Burgerschap
· Geschiedenis
· Economie
4
6
Praktijk op school
6
6
Trajectinvulling
· Via aanloopfase 12 uur
· Via tewerkstelling 20 uur
6 CLUSTERS RESTAURANT & KEUKEN DIE VOOR MINSTENS 20U OP DE WERKVLOER WORDEN GEREALISEERD
· Initiatie Keuken
· Basis Keukentechnieken & -bereidingen
· Basis Keukenorganisatie
· Bediening Zaal
· Organisatie Zaal
· Zaalbereidingen & -versnijdingen