My Items

I'm a title. ​Click here to edit me.

2DE & 3DE GRAAD DEELTIJDS KOK

2DE & 3DE GRAAD DEELTIJDS KOK

De kok-opleiding is de ultieme opleiding die je kan volgen in het DEELTIJDS ONDERWIJS. 


Binnen het deeltijds is Kok het logisch vervolg na je certificaat van hulpkok. Je leert er alle kneepjes van het vak. Alle werkzaamheden zoals het plannen, organiseren en controleren tot het opstellen van een seizoensgebonden menukaart komen aan bod. Alsook het beheren van voorraden, recepturen en kostprijsberekeningen behoren tot de opleiding. 

Kortom, je leert er leiding te hebben over een goed draaiende gastronomische keuken, waar je ook met collega’s leert omgaan.


Als professionele kok heb je tal van toekomstmogelijkheden. Restaurants springen het meest in het oog, maar er zijn ook brasserieën en eethuizen die bijzonder kwalitatieve gerechten aanbieden. Ook grootkeukens zullen je kennis zeer waarderen. 


2DE & 3DE GRAAD DEELTIJDS HULPKOK

2DE & 3DE GRAAD DEELTIJDS HULPKOK

Alle horecabedrijven zoals restaurants, hotels, bistro’s, … hebben een hulpkok met vakkennis en vaardigheden nodig. 

Een hulpkok leert gerechten en maaltijden volgens de gepaste culinaire technieken en/of volgens een technische fiche bereiden. De vaardigheden van keukenmedewerker worden er verder uitgediept. Je leert er je eigen werkzaamheden plannen, bestellingen plaatsen en controles uitvoeren. Kortom, je leert er alle vaardigheden zodat je in een goede keuken kan meedraaien.


Als hulpkok kan je in de keuken van een restaurant, bij een traiteur, in een grootkeuken of industriële keuken aan de slag.

2DE & 3DE GRAAD DEELTIJDS KEUKENMEDEWERKER

2DE & 3DE GRAAD DEELTIJDS KEUKENMEDEWERKER

Alle horecabedrijven zoals restaurants, hotels, bistro’s, … hebben een keukenhulp met een goede basiskennis en vaardigheden nodig. 

Bij ons kan je terecht voor een opleiding die deze kwaliteiten aan de jongeren aanleert: hygiëne, veiligheid en correcte werkhouding. Je leert er ook bij de voorbereidende werkzaamheden, snijvaardigheden en keukentechnieken helpen.


Na de opleiding kan je in alle takken binnen de horeca tewerkgesteld worden. Medewerkers in een keuken, grootkeuken, fastfood, … zijn knelpuntberoepen waar zeker werk in te vinden is. 


Deze opleiding is tevens een opstap naar de module van Hulpkok.

2DE & 3DE GRAAD DEELTIJDS MEDEWERKER SNACKBAR & TAVERNE

2DE & 3DE GRAAD DEELTIJDS MEDEWERKER SNACKBAR & TAVERNE

In de opleiding Snackbarmedewerker leer je alles over het organiseren, het samenstellen van een drankenkaart van en de menu voor de taverne, de gerechten bereiden, omgang met klanten en kassawerk

Als snackbarmedewerker moet je overal inzetbaar zijn. Je zal leren wat het inhoudt om de bar en de zaal te doen en in de keuken te werken. 


Wil je een allroundopleiding in de horeca volgen, dan is snackbarmedewerker zeker iets voor jou.

2DE & 3DE GRAAD DEELTIJDS VERZORGENDE-ZORGKUNDIGE

2DE & 3DE GRAAD DEELTIJDS VERZORGENDE-ZORGKUNDIGE

Als verzorgende/zorgkundige sta je de verpleegkundige op het vlak van zorgverlening bij. Je werkt binnen een gestructureerd team, onder het toezicht van de verpleegkundige.

Je wordt betrokken bij het bijhouden van het verpleegkundig dossier van de zorgvrager. Als verzorgende/zorgkundige mag je welbepaalde verpleegkundige handelingen uitvoeren onder toezicht van een verpleegkundige die jou deze taken toevertrouwt.


Je leert onder andere

 • de competenties nodig als verzorgende;

 • EHBO toedienen;

 • eenvoudige verpleegkundige handelingen onder supervisie en toezicht van een verpleegkundige uitvoeren.

2DE & 3DE GRAAD DEELTIJDS VERZORGENDE

2DE & 3DE GRAAD DEELTIJDS VERZORGENDE

Als verzorgende leer hoe je met de zorgvrager (zowel kinderen als ouderen) en hun specifieke noden moet omgaan.
Je oefent verplaatsingstechnieken die je helpen om jouw job op een ergonomische uit te oefenen.
Je leert werken met een zorgdossier en je doet alle nodige kennis over ziektebeelden op.

De opleiding Verzorgende in het deeltijds onderwijs is een ideale voorbereiding voor een opleiding Verzorging/Zorgkundige.


Vandaag is er een grote vraag naar verzorgenden in rusthuizen, zorginstellingen en in de thuiszorg. Na je opleiding kan je dus meteen aan de slag dankzij de opgedane praktijkervaring. Maar je kan ook kiezen om verder te studeren, bijvoorbeeld voor een opleiding als Verzorgende/Zorgkundige.


Je leert onder andere

 • de competenties die nodig zijn als logistiek helper;

 • hulp bieden bij verzorging, maaltijd, rust in de eigen leefomgeving van de zorgvrager;

 • in team werken;

 • hulp bieden bij organisatie van de dagelijkse levensverrichtingen.

2DE & 3DE GRAAD DEELTIJDS BEGELEIDER IN DE KINDEROPVANG

2DE & 3DE GRAAD DEELTIJDS BEGELEIDER IN DE KINDEROPVANG

Als begeleider in de kinderopvang werk je graag met kinderen, zowel baby's, peuters, kleuters als lagere schoolkinderen.
Je houdt van verzorgen, je speelt graag mee, maar je durft ook leiding te nemen.
Daarnaast ben je graag creatief bezig en kan je kinderen met je eigen enthousiasme stimuleren.
Je bent bereid te leren hoe je gepast in onvoorziene en zelfs gevaarlijke situaties kan reageren.
Je werkt graag in een team met collega's en leidinggevenden samen.

Je wil in de erkende kinderopvangsector of bij de zelfstandige kinderopvangsector ervaring opdoen.


Je verwerft competenties op vlak van:

 • dagelijkse begeleiding van kinderen;

 • begeleiden van activiteiten, spel;

 • verzorging van zieke kinderen, EHBO;

 • samenwerken in team;

 • omgaan met ouders.

2DE & 3DE GRAAD DEELTIJDS LOGISTIEK HELPER IN DE ZORGINSTELLINGEN

2DE & 3DE GRAAD DEELTIJDS LOGISTIEK HELPER IN DE ZORGINSTELLINGEN

Als logistiek helper ondersteun je het verpleegkundig team en het zorgteam bij een aantal logistieke taken.
Je houdt van huishoudelijke taken en van eenvoudig administratief werk.
Je wil graag bij het toedienen van maaltijden en bij het verplaatsen van de zorgvrager helpen.
Je draagt zorg voor het linnen en de geneesmiddelen, de apparaten en het verzorgingsmateriaal.
Je bent sociaal en je kan je goed inleven in anderen.
De directe zorgverlening aan de patiënt neem je niet op.

2DE & 3DE GRAAD DEELTIJDS ADMINISTRATIEF MEDEWERKER

2DE & 3DE GRAAD DEELTIJDS ADMINISTRATIEF MEDEWERKER

Elk bedrijf of openbare dienst heeft nood aan een efficiënte administratie, met medewerkers die competent en systematisch werk verrichten.


De administratief medewerker staat in voor het onthaal, het bedienen van de telefoon, het verwerken van de post, het uitvoeren van administratieve taken aan de hand van instructies, het bijhouden van een klassement, het uitvoeren van ondersteunende taken bij meetings en ondersteunende kantoortaken, zoals tekstverwerking en het registreren en klasseren van gegevens in de computer.


In ons centrum bieden wij vorming op maat en individuele begeleiding voor toekomstige medewerkers administratie. In vijf aansluitende deelmodules leer je alle vaardigheden vereist voor het beroep: administratief werk en ondersteunende kantoortaken uitvoeren, onthaal- en telefoontechnieken toepassen, post verwerken, agenda’s beheren en vlot communiceren.


Je krijgt een uitgebreide en praktijkgerichte vorming over hoe je op een verantwoordelijke manier en efficiënt een administratie kan ondersteunen.


Na deze opleiding kan je in de sector distributie en verkoop, meer bepaald in kleinhandelszaken, middelgrote of grote bedrijven, warenhuizen, maar evenzeer in administratieve, commerciële of openbare diensten tewerkgesteld worden.


Je uitgebreide kennis en ervaring zijn belangrijke troeven op de arbeidsmarkt en verhogen je kansen op werkzekerheid aanzienlijk.

2DE & 3DE GRAAD DEELTIJDS KASSIER

2DE & 3DE GRAAD DEELTIJDS KASSIER

De kassier is in veel handelszaken het belangrijkste aanspreekpunt voor klanten en draagt binnen het bedrijf een belangrijke verantwoordelijkheid.


Naast het opstarten, onderhouden en afsluiten van de kassa, de kassapresentatie en –administratie, ben je ook verantwoordelijk voor het onthaal van klanten met vragen of klachten.


In ons centrum bieden wij vorming op maat en geven wij individuele begeleiding voor toekomstige kassiers. 

In twee deelmodules (Klantencontact en Kassawerk) leer je alle vaardigheden vereist voor het beroep: op een klantvriendelijke manier met klanten omgaan, de kassaomgeving efficiënt organiseren, verschillende betalingsmogelijkheden toepassen, diefstal- en fraudepreventie , producten inpakken, met verschillende types kassa’s en scanners werken, …


Je krijgt een uitgebreide en praktijkgerichte vorming over hoe je een vlotte kassaservice kan geven en klanten bij het afronden van hun aankoop tevreden kan stellen.


Na deze opleiding kan je in de sector distributie en verkoop tewerkgesteld worden, meer bepaald in kleinhandelszaken, middelgrote of grote bedrijven, warenhuizen,…


Aansluitend kun je in ons centrum nog de vervolgopleidingen Verkoper, Winkelbediende of Medewerker administratie volgen, waarmee je een brede basis hebt om een carrière in de verkoop te starten.

2DE & 3DE GRAAD DEELTIJDS WINKELBEDIENDE

2DE & 3DE GRAAD DEELTIJDS WINKELBEDIENDE

Handelaars en bedrijven hechten veel belang aan veelzijdige en flexibele medewerkers.

Als winkelbediende sta je voor het aanvullen en presenteren van goederen, voorraadbeheer, begeleiden en adviseren van klanten en kassabediening in. Je kan al deze taken op een stressbestendige en klantvriendelijke manier combineren.


In ons centrum bieden wij vorming op maat en individuele begeleiding voor toekomstige winkelbedienden, als vervolgopleiding bij Verkoper. 

In twee aansluitende deelmodules (Aanvulwerk en Kassawerk) leer je alle vaardigheden vereist voor het beroep: op een klantvriendelijke manier met klanten omgaan, de kassa- en winkelomgeving efficiënt organiseren, de voorraad beheren, prijscontroles en –aanpassingen uitvoeren, commercieel werken, een afdeling opvolgen, …


Je krijgt een uitgebreide en praktijkgerichte vorming over hoe je op een verantwoordelijke manier verschillende taken kan combineren en prioriteiten kan stellen.


Na deze opleiding kan je in de sector distributie en verkoop tewerkgesteld worden, meer bepaald in kleinhandelszaken, middelgrote of grote bedrijven, warenhuizen,…

2DE & 3DE GRAAD DEELTIJDS VERKOPER

2DE & 3DE GRAAD DEELTIJDS VERKOPER

Het aantal merken, kleine en grote winkels en shoppingcentra blijven in onze Vlaamse steden en gemeenten groeien. Er is een toenemend aanbod en een stijgende verkoop van kleding en accessoires, voeding, verzorgingsproducten,….  en dit vereist een specifieke aanpak. Zowel de bedrijven, werkgevers als klanten verwachten van de verkopers een goede klantenservice en productkennis.


In ons centrum bieden wij vorming op maat en individuele begeleiding voor toekomstige verkopers. In 3 deelmodules (klantencontact, presentatiewerk en verkoop) leer je alle vaardigheden vereist voor het beroep: op een klantvriendelijke manier met klanten omgaan, correct diefstalpreventie uitvoeren, technieken voor visual merchandising en presentatie toepassen en prijsaanduidingen maken en controleren.


Je krijgt een uitgebreide en praktijkgerichte vorming over hoe je een vlotte service kan geven en een goede verkoop en dienst na verkoop kan afhandelen.


Na deze opleiding kan je in de sector distributie en verkoop tewerkgesteld worden, meer bepaald in kleinhandelszaken, middel-grote of grote bedrijven en warenhuizen.


Aansluitend kun je in ons centrum nog de vervolgopleidingen kassier of winkelbediende volgen, waarmee je al een brede basis hebt om een carrière in de verkoop te starten.