My Items

I'm a title. ​Click here to edit me.

2DE GRAAD DUAAL ONDERHOUDS- MEDEWERKER

2DE GRAAD DUAAL ONDERHOUDS- MEDEWERKER

Binnen onderhoudsmedewerker leer je een aantal basis zaken waardoor je kleine klussen binnen het huis zelf kunt oplossen.

2DE GRAAD DUAAL MEDEWERKER SCHILDER- & BEHANGWERKEN

2DE GRAAD DUAAL MEDEWERKER SCHILDER- & BEHANGWERKEN

Wie uiteindelijk als schilder en decorateur tewerk gesteld wil worden, dient eerst de basis onder de knie te krijgen. Dit leer je in deze opleiding.

2DE GRAAD DUAAL HULPKELNER

2DE GRAAD DUAAL HULPKELNER

Een hulpkelner helpt de kelner bij het klaarmaken van de zaal, het indekken van de tafels, het onthalen van de gasten, het opdienen van gerechten en dranken en het afruimen en schoonmaken met als uiteindelijk doel de gast optimaal te bedienen.

2DE GRAAD DUAAL KEUKENMEDEWERKER

2DE GRAAD DUAAL KEUKENMEDEWERKER

De leerling leert helpen bij de ontvangst van voedingsmiddelen in de keuken. Daarnaast kan de leerling ingrediënten verwerken tot basisbereidingen doordat hij/zij kooktechnieken kan toepassen, verwerkte producten kan opslaan en de keuken kan schoonmaken. Het kunnen afleveren van een kwaliteitsvolle maaltijd is het einddoel.

2DE GRAAD DUAAL MEDEWERKER FASTFOOD

2DE GRAAD DUAAL MEDEWERKER FASTFOOD

In deze opleiding leert men eenvoudige koude en warme fastfoodgerechten bereiden. De leerling staat ook in voor de verkoop, bediening en bezorging ervan. Een snelle, correcte en kwaliteitsvolle service is een must.

2DE GRAAD DUAAL HOEKNAADLASSER

2DE GRAAD DUAAL HOEKNAADLASSER

Lasser is nog altijd een knelpuntberoep. Hoeknaadlassen is de eerste aanzet tot volwaardig lasser worden. Deze richting wordt vervolgd in lassen constructie en lasser monteerder.

2DE GRAAD DUAAL FIETSHERSTELLER

2DE GRAAD DUAAL FIETSHERSTELLER

Je leert hoe je fietsen moet herstellen. Gezien de huidige klimaatveranderingen en veranderingen in het beleid rond mobiliteit schieten de fietsateliers als paddenstoelen uit de grond. Een job met toekomst.

2DE GRAAD DUAAL INSTALLATEUR ELEKTROTECHNISCHE BASISCOMPONENTEN

2DE GRAAD DUAAL INSTALLATEUR ELEKTROTECHNISCHE BASISCOMPONENTEN


Wil je graag gaan werken in de evenementensector?

Zou de bouwsector iets zijn voor je als elektricien?

Na het afwerken van dit duale traject (2 jaar) behaal je een getuigschrift van de 2de graad van het secundair onderwijs. Je kan in onze school doorstromen naar de 3de graadsrichting podiumtechnieken duaal.

De vervolgopleiding elektrische installaties duaal is ook een mogelijkheid.

2DE GRAAD DUAAL WINKELMEDEWERKER

2DE GRAAD DUAAL WINKELMEDEWERKER

Deze opleiding zorgt er voor dat een leerling volwaardig in een winkel kan meewerken.

2DE GRAAD DUAAL POLYVALENT ADMINISTRATIEF ONDERSTEUNER

2DE GRAAD DUAAL POLYVALENT ADMINISTRATIEF ONDERSTEUNER

In deze opleiding leert men opdrachten uitvoeren die voornamelijk bestaan uit eenvoudige administratieve taken. Daarnaast leert men op vlak van attitudes vooral een vlotte algemene werking van het bedrijf te ondersteunen.

2B STEM-TECHNIEKEN

2B STEM-TECHNIEKEN

Stemtechnieken in de B-stroom bieden wij aan vanuit 3 contexten namelijk elektriciteit, mechanica en schilderen en decoratie. 

Omdat jij graag praktisch aan de slag gaat, wordt in deze basisoptie de theorie aangebracht vanuit de praktische realisaties.  

Welke grondstoffen, gereedschappen, machines … zal je gebruiken?  

Je test ze uit en je komt zo tot inzichten in de leerstof. 


Vervolgopleidingen in de 2de graad in onze school zijn:

* Mechanica (lassen, auto) 

* Schilderen - Decoratie

* Ruimtelijk vormgever (Graphic Designer). 


2DE GRAAD SCHILDEREN & DECORATIE

2DE GRAAD SCHILDEREN & DECORATIE

Zeggen schilderwerken en het aanbrengen van wand- en vloerbekleding je wat?

In de arbeidsgerichte finaliteit Schilderen & Decoratie maak je kennis met materialen en gereedschappen die gebruikt worden bij het schilderen, het behangen en het aanbrengen van vloerbekleding.
Ook leer je digitale technologieën kennen die gebruikt worden bij de voorbereiding van schilderen en decoreren. Zo maak je bv. kennis met  software die gebruikt wordt voor het aanbrengen van grafische toepassingen.

Stap voor stap leer je hoe je een opdracht vooraf grondig moet analyseren, hoe je de werken moet voorbereiden, uitvoeren en afwerken volgens de regels van de kunst.
In het schoolatelier oefen je de actuele schilder- en decoratieve technieken, leer je behangen en ook vloerbekledingen plaatsen.
Opmeten, verf samenstellen, ondergronden voorbehandelen, vulmiddelen gebruiken, tapijt lijmen, linoleum opspannen… het hoort er allemaal bij.

Je leert netjes en nauwkeurig werken en op een veilige manier met gevaarlijke producten omgaan.

Hou er rekening mee dat een allergie voor stof, voor bepaalde verven en/of chemische producten het uitoefenen van een beroep in deze sector kan bemoeilijken.